انواع valve

انواع valve



شیرآلات صنعتی یا «ولو» (Valve)، تجهیزاتی هستند که به منظور توقف، راه‌اندازی و تنظیم جریان در سیستم‌های پایپینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین قابلیت‌های ولوها می‌توان به باز و بسته کردن مسیر جریان (مانند یک کلید)، افزایش و کاهش دبی (تنظیم کننده سرعت جریان)، تنظیم فشار، تنظیم دما، جدا کردن یک بخش سیستم از بخش‌های دیگر (ایزولاسیون)، محافظت از سیستم در شرایط بحرانی، یک‌طرفه کردن مسیر و برعکس کردن جهت جریان اشاره کرد.

 

Control Valve: 

یکی از انواع valve برای تنظیم پارامترهای عملیاتی در سیستم‌های پایپینگ است. این نوع شیر به منظور تنظیم مستقیم سرعت و ظرفیت جریان مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کنترل این پارامترها، امکان تغییر غیر مستقیم پارامترهای وابسته نظیر دما، فشار و سطح مایع فراهم می‌شود. در سیستم مورد استفاده قرار می‌گیرد. شیرهای کنترل با عنوان «شیر تنظیم کننده» (Regulating Valve) نیز شناخته می‌شوند.

 

شیر سیم لوله ای یا «سلونوئید ولو» (Solenoid Valve):

 یکی از انواع ولو کنترلی با عملگر الکترومکانیکی است که به منظور انسداد، راه‌اندازی، اندازه‌گیری، توزیع یا ترکیب جریان سیال مورد استفاده قرار می‌گیرد. این نوع شیر از سرعت عمل بالا، قابلیت اطمینان خوب، طول عمر زیاد، سازگاری با انواع مواد، مصرف انرژی پایین و ابعاد کوچک بهره می‌برد. شیرهای سلونوئید در کنترل جریان سیال سیلندرها، موتورهای هیدرولیکی یا شیرآلات صنعتی بزرگ کاربرد دارند. بسیاری از سیستم‌های آبیاری مکانیزه نیز از این ولوها استفاده می‌کنند.

شیرهای قطع و وصل (On - Off):

بیشتر شیرها در صنایع مختلف، به منظور باز یا بسته کردن مسیر سیال بکار برده می‌شوند و مسیر را در حالت کاملاً باز یا بسته قرار می‌دهند. نوع کانال جریان آن‌ها معمولاً Straight Way بوده و در مقابل عبور جریان مقاومت کمتری از خود نشان می‌دهند. با توجه به ساختار داخلی و نوع اجزای آب‌بندکننده نباید این شیرها را در حالت نیمه باز قرار داد زیرا با انجام این عمل آسیب جدی به مجرابند و سایر اجراء آب‌بندی شیر وارد خواهد شد و بدین ترتیب عمر بهره‌برداری آن شدیداً کاهش یافته و در مواقع اضطراری و حوادث غیرمترقبه که نیاز به قطع جریان وجود دارد، شیر مورد نظر وظیفه خود را به درستی انجام نداده و موجب اتفاقات ناگوار و گاهی جبران‌ناپذیر خواهد گردید. 'شیرهای توپی، سماوری و دروازه‌ای' در این دسته قرار می‌گیرند. البته می‌توان با اعمال نمودن تغییراتی در ساختار داخلی، از آن‌ها برای تنظیم جریان نیز استفاده نمود.

 

 

Pneumatic Control Valve: 

شیر های پنوماتیک ممکن است در حالت کاملا باز و یا کاملا بسته قرار گیرند و یا به وضعیت های مختلفی که قابل تعریف هستند تبدیل شوند، البته نوع شیری که این دستگاه بر روی آن نصب می شود نیز مهم است.ساختمان کلی این شیر ها تشکیل شده است از یک مدار فرمان، یک پوزیشنر که حالت شیر و میزان عبور سیال را تنظیم می کند، یک مولد نیروی پنوماتیک، و در نهایت یک شیر مکانیکال که معمولا توپی یا پروانه ای است.این شیر ها مدت زمانی برای باز و بسته شدن نیاز دارند که باید در مراحل طراحی خط در نظر گرفته شوند، همین طور برخی به صورت تک ضرب و برخی به صورت تدریجی عمل می کنند.

 

Shut-Off Valve: 

شیر دستی جهت قطع و وصل جریان مایع و گاز در سیستم های برودتی طراحی شده اند این شیرها در دو نوع اتصال جوشی و مهره ای و در سایزهای مختلف موجود هستند .

 

و ...



ارسال نظر


اگر تصویر خوانا نیست اینجا کلیک کنید
همزمان با تأیید انتشار نظر من، به من اطلاع داده شود.
* نظر هایی كه حاوی توهین است، منتشر نمی شود.
* لطفا از نوشتن نظر های خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.


جدیدترین خبرها
انواع regulator
انواع regulator

1401/05/19 11:36:37

انواع valve
انواع valve

1401/05/13 10:03:06

انواع Gearbox
انواع Gearbox

1401/05/12 15:31:41

انواع coupling
انواع coupling

1401/05/12 14:47:55

درباره Gauge
درباره Gauge

1401/05/12 14:33:30

انواع transmitter
انواع transmitter

1401/05/12 13:22:47

انواع Thermocouple
انواع Thermocouple

1401/05/12 11:28:31

انواع switch
انواع switch

1401/05/12 10:14:23